Четвертий рік не радісна зима...
Не тішить сніг і іній на деревах...
Передчуття святкового нема...
Душа, наче в лещатах металевих...
Свята зимові вже до нас ідуть...
Та настрою нема, щось святкувати.
Там, на війні, наш спокій бережуть
Наші безстрашні хлопці і дівчата!
Вони в окопах посеред зими,
Забувши про свою смертельну втому,
Хоробро захищають нас щоб ми,
В цей час тяжкий, спокійно спали вдома!
Життя не зупинилося для нас.
У клопотах минають дні і дати...
Але, гучне застілля у цей час,
Це, наче на могилах танцювати.
Нам не до свят... І не тому що ми,
Під час війни радіти розучились.
На знищення ворожої пітьми,
Ми всі свої об'єднуємо сили!
Раніше нам хотілось справжніх див
І подарунків на свята зимові...
Тепер, щоб в Україні настав МИР
І всі живі вернулися додому...
Ще прийде час для свят й гулянь гучних...
А зараз, попри обстріли й тривоги,
Гуртом будем молитися за тих,
Хто наближає нас до Перемоги!
© Ольга Тріфонова

Всім добрий ранок ще раз.
Бачу московита порохо ср@ нь знову починає звинувачувати в усьому Зеленського, що відбулось. Так ось, щоб не кгбшні Порошенко, Тимошенко, Турчинов, не було би ніякого початку подій з анексією Криму. Це вони здали Крим і частину Донбасу в 2014 році.
Почну все з початку, зараз Кривоніс зі всім своїм проросійським шоблом, знову починають звинувачувати генерала Замана, що він не віддав наказ на оборону Криса. Так ось наказ був, а ось те що його відмінили на РНБО, ось це була зрада. Мало кому відомо це, що командиру 95 Житомирської бригади був видан наказ, і особовий склад вже сидів в вагонах, щоб видвенутись в Київ і з допомогою десантників розігнати Майдан. Так ось, як раз генерал Замана не надав такого наказу, а наказав 95 повернути в казарми. Що відбувалось потім. Коли почали з'являтись зелені чоловічки без пізнавальних знаків в Криму, генерал Замана, він тоді ще був Начальником Генерального штабу, перекинути військові підрозділи в Крим. В Крим тоді вилетіли, всіх перераховувати не буду, а тільки де кого, це Альфа СБУ Київська, Сумська, Полтавська, Кіровоградський спецназ, 95 Житомирська бригада. Бригада морської піхоти в Криму чекали наказу з Києва. На території бригади, були швидко вириті окопи, роздана зброя усьому составу, хлопці були готові дати відпір. Коли нам розповідають, що бивша Беркутня і мусора перейшли на сторону раши, це теж повна брехня. Всі чекали наказу з Києва на оборону. Що стосується флоту, є устав ВМФ, в якому написано чорним по білому, що в випадку якоїсь загрози, всі суда вивести в море, цього теж не було зроблено сразу. Так, зрадники були, але не стільки як нам це тоді приподнесли. Більша частина військ, що тоді знаходилась в Криму, тільки чекали наказу. А ось коли їх Київ кинув на проізволяще, ось тоді все і почалось. Ті хто готовий був обороняти Крим, опустили руки і на все махнули рукою. Що стосується Бельбеку. Замість того, щоб всю авіацію, що тоді знаходилась на аеродромі підняти по тривозі в неба і хотя би всі літаки перегнати в Україну, тодішній командир полку Мамчур вивів увесь особовий склад з прапорцями, на взлітну смугу і зеленим чоловічкам співати колядку і водити хороводи. Так здався Бельбек, без єдиного пострілу. Правда знайшлись сміливці, яки не послухали Мамчура і вспіли де які літаки з цього аеродрому перегнати на матерік. Що відбувалось далі. Коли наш дисант з Альфою підлітав вже до адмін кордону Крима, з Києва від Турчинова надійшов наказ, всім повернутись назад і чекати особливих розпоряджень. Свідки тих подій, не дадуть мені збрехати, загрузка і вигрузка в літаки відбувалась 4 рази. Так наказу і не поступило. Так здався Крим. Потім Начальника Генерального штабу Замана зняв Турчинов з посади. Що відбувалось потім. Як формувались добробати в Українському домі з Майданівців, я думаю все ці знають. Я вам навіть скажу більше..Картавий разом з Луценко, платили по 200 зелених тим, хто приведе в добробат майданівця. Так тодішні посіпаки московитів вирішили з Києва і Майдану убрати саму радикальну, патріотичну частину хлопців. Бо вони боялись, щоб не пішли штурмувати ВР з тими, хто там тоді засів і хто пролив кров на Майдані. Потім 80% всіх цих хлопців були знищені в котлах. Кому вдалось вирватись і почали розповідати правду, як все відбувалось, на їх фабрикувались кримінальні справи і проросійський режим ховав їх за гратами, щоб рота не відкривали. Так був практично знищений і дескредитован весь добровольчий рух в Україні.
Повертаюсь знову до подій, що відбулись в Криму. Після того, як генерал Замана почав розповідати правду, на одному з каналів ТБ, раптово його звинуватили в Державній зраді і ізолювали, щоб не відкривав більше рота в СІЗО СБУ на Аскольдовій. Протримали його там практично рік. Після того, як він відтіля вийшов, так трапилось, що ми з їм пересеклись і він все це розповів. Він розповів ще таке. Колись при союзі він служив в радянській тоді армії, багато друзів, знайомих, однокурсників, які проходили службу в рашенському війську, вже після розпаду совка. Так ось, подзвонив йому його товариш і спитав, що у вас там відбувається, навіщо ви віддали Крим. Навіть військове керівництво раши, були тоді в шоці, що так легко без єдиного пострілу Україна віддала Крим. І він же тоді Займану розповів. Що в їх був не гласний наказ вищого їх керівництва, раптово щось піде не так, і Україна окаже супротив, в бій не вступати, а терміново всі підрозділи які приймали участь в анексії Криму, повернути в місця дислокацій. Ось вам Українці і вся правда, а не ту брехню, що нам вішали на вуха 5 років правління ЗСУшного бариги. Є ще де які цікаві моменти по Криму і Донбасу, але я не можу поки що це написати. Я людині дав слово. Колись прийде час, ви всю правду взнаєте.
Олександр Обама