Автор Тема: Спілкуємось українською!  (Прочитано 55606 раз)

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 4822
  • -> Вас поблагодарили: 18939
  • Респект: +931/-0
  • Все Буде УКРАІНА
Спілкуємось українською!
« Ответ #750 : 01 Февраль 2025, 12:24:30 »
" Когда нет мира  -  плохо  всем. Дайте миру шанс"  Джон Леннон.

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
Спілкуємось українською!
« Ответ #751 : 01 Февраль 2025, 22:21:37 »

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
Спілкуємось українською!
« Ответ #752 : 02 Февраль 2025, 21:34:06 »

У давні часи зими були не просто сезоном, а справжнім випробуванням на виживання. Без електростанцій, без засніжених доріг та без магазинів, заповнених запасами, нашим бабусям і дідусям довелося зводити кінці з тим, що І все ж, вони зуміли пережити суворі зими з неймовірною стійкістю та витонченістю, які сьогодні здається немислимою.
Як готувалися до зими
Спойлер   :
Задовго до того, як випав перший сніг, жителі села знали, що настання холодів означатиме важку працю. Осінь була пора збирати дрова для піч, зберегти їжу та підготувати будинок до холодних температур. Ніхто не залишає нічого на випадок.
Провізії були святими - наші бабусі і дідусі наповнювали свої комори банками з соліннями, бочками капусти, копченим м'ясом і мі Це були справжні продуктові склади, покликані забезпечити життєдіяльність навіть у найстрашніші заметіль.
Одяг був створений для тепла - без сучасного синтетичного одягу вони носили товсті шерстяні пальто, пухнасті шапки та солом'яну підкладку з сіном,
Будинки будували інтелігентно - товсті стіни з глини або дерева, добре утеплені дахи соломою та великі теракотові плити тримали тепло протягом днів.
Як вони справлялися з екстремальним похолодом
Коли прийшла заметіль і температура впала нижче -30 градусів, наші бабусі і дідусі не скаржилися, а діяли. Вогонь піч так і не згасав, а вранці перше, що зробили, - відсунули сніг, щоб дістатися до фонтану чи до тварин.
Тварини в господарстві були їхнім пріоритетом - Якими б великими не були морози, ніхто не сів за стіл, поки не годували худобу, овець і курей. Сіно готувалося ще з літа, а вода часто приходила з замерзлих річок, де доводилося розбивати лід, щоб заповнити відра.
Засніжені дороги їх не зупинили - Якби заметіль вкривала шляхи, люди б зорієнтувалися за визначними поколіннями пам'ятками. Не існує такого поняття як "сидіти, поки не зігріється. "Якби їм треба було кудись потрапити, вони б пройшли крізь пекло, навіть якщо це означало години пішки.
Холод не був виправданням - діти йшли до школи, іноді кілометри, а чоловіки працювали надворі, чи то ламали деревину, чи ремонтували покрівлі, розір
Урок для сучасних поколінь
Сьогодні у нас тепло на гудзику, за кілька годин вкриті снігом дороги, а одяг, який захищає нас від морозів, як ніколи. Але наші бабусі і дідусі жили часи, коли тільки навички та адаптивність підтримували їх. Вони були справжніми майстрами виживання, і їхні уроки залишаються цінними і сьогодні.
Можливо, нам вже не доведеться переживати ті ж труднощі, але повага до природи, простоти та їхньої стійкості мають надихати та нагадувати про надзвичайну силу минулих поколінь.

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
Спілкуємось українською!
« Ответ #753 : 03 Февраль 2025, 13:52:49 »

Прочитайте Тичину зараз!
Актуально ... аж холоне кров.

Я єсть народ, якого правди сила
Ніким звойована ще не була.
Яка біда мене, яка чума косила.-
А сила знову розцвіла.
Щоб жить - ні в кого права не питаюсь.
Щоб жить - я всі кайдани розірву.
Я стверджуюсь, я утверждаюсь,
Бо я живу.
Московіє! Мене ти пожирала,
Як вішала моїх дочок, синів
І як залізо, хліб та вугіль крала ...
О, як твій дух осатанів!
Ти думала - тобою весь з'їдаюсь?-
Та подавившись падаєш в траву ...
Бо я живу.
Я єсть народ, якого Правди сила
Яка біда мене, яка чума косила!-
А сила знову розцвіла.
Сини мої, незламні українці,
Я буду вас за подвиг прославлять,-
Ідіть батькам на допомогу й жінці,
Дітей з ярма спішите визволять!
На слобожанських нивах, на подільських,
На Чорнім морі - я прошу, молю!-.
Вбивайте ворогів, злодюг кремлівських,
Вбивайте без жалю!
Нехай ще в ранах я - я не стидаюсь,
Гляджу їх, мов пшеницю ярову.
Бо я живу.
Повстань! І з ран - нове життя заколоситься,
Що з нього світ весь буде подивлять,
Яка земля! Яке зерно! Росиця!-
Ну як не сіять? Як відсіч ворогу не дать!
І я сію, крильми розгортаюсь,
Своїх орлів скликаю кличу, зву ...
Бо я живу.
Ще буде: неба чистої блакиті,
Добробут в нас підніметься, як ртуть,
Заблискотять косарки в житі,
Заводи загудуть ...
І я життям багатим розсвітаюсь,
Пущу над сонцем хмарку, як брову ...
Бо я живу.
Я єсть народ, якого Правди сила
Яка біда мене, яка чума косила!-
А сила знову розцвіла.
Кремлівська гидь, тремти! Я розвертаюсь!
Тобі ж кладу я дошку гробову!
Бо я живу.

Павло Тичина

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
Спілкуємось українською!
« Ответ #754 : 03 Февраль 2025, 21:36:34 »

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
Спілкуємось українською!
« Ответ #755 : 04 Февраль 2025, 21:34:43 »

Якщо ви візьмете голодну собаку і влаштуєте їй спокійне, безтурботне життя - вона ніколи вас не вкусить.
В цьому головна різниця між Собакою та людиною.

Марк Твен

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
Спілкуємось українською!
« Ответ #756 : 05 Февраль 2025, 21:37:07 »

Спочатку картинки згенеровані штучним інтелектом, які тиснуть на жалість, мовляв, ми три сестри, нас ніхто не привітав, ми два брата в ЗСУ, поставте "Амінь", потім згенеровані дівчата в формі без ніг, з підписами, "якщо у вас немає серця, то не ставте лайк" і таке інше, в тому ж роді. Мільйони вподобайок і репостів і доказування з піною в роті, що це не ШІ, що картинка просто гарна, що, як це не напишу "Амінь", раз просять.
Спойлер   :
Потім підпали авто військових за умовну тисячу баксів, "піднеси пакет за винагороду до он того авто", "підпали релейну шафу", "нафоткай переміщення колон техніки, місце дислокації військових" і ще багато чого. Кожен прильот ракети фізично координується, цілком матеріальною особою з плоті і крові на місці, яка веде і звітує про заплановану ціль в режимі онлайн, а не по супутникових знимках, як багато хто вумнічає.
Проти нас воюють нашими ж людьми, які:
- або недостатньо освідчені
- або достатньо жадібні, щоб піти на злочин проти своїх громадян за гроші
- або заражені вірусом "русскава міра"
Війна в тилу була і є. Війна на ваших гаджетах, на ваших вулицях, у ваших головах.
Нас не змогли зламати на фронті, нас зламують зсередини. Саме зараз розгортається ефективна операція проти нас з накручуванням проти ТЦК.
Одразу після інцеденту в Пирятині - підрив ТЦК в Рівному, щоб підсилити ефект і створити ілюзію "народного гніву".
Я пам'ятаю, як на Закарпатті підпалювали представництво угорців, а в Угорщині представництво України. Інформаційно розганяли, що це націоналісти з обох боків. Спіймані люди, як виявилось курувались росiйськими спецслужбами. Теж саме було на цвинтарі у Львові з польскими орлятами і в Польщі з могилами січових стрільців. Розганялося, як справа рук націоналістів, а спіймані були росiйською агентурою. Цей прийом, старий, як світ. Так обписували синагоги свастиками, коли зловили, то виявилось, цим займалась донька равіна.
В самій дИржаві мають зрозуміти, що загрались в корупцію та прикриття хабарників в службах, дотичних до мобілізації. Мають визнати що провалили мобілізацію і блискавично шукати вихід з ситуації (не бусифікацією!), а не забивати дири в обороні вигрібаючи військових спеціалістів з тилу.
Одного дня, недай бог, дійсність і московська пропаганда стане тотожною і тоді спалахне. Бо доки фронт тримається з останніх сил, в тилу почали тріщати підмостки, через злочинну, халатну, некваліфіковану, безвідповідальну роботу на верхах і завдяки досить ефективній (на жаль) роботі ворожих спецслужб. Пересічний громадянин вже перестає розрізняти хто є хто, і хто мутить воду, бо деколи дії одних і других досить синхронні.
Повторюсь: "Війна в тилу була і є. Війна на ваших гаджетах, на ваших вулицях, у ваших головах." Не промахніться з вибором воюючої сторони
« Последнее редактирование: 06 Февраль 2025, 11:48:35 от григ1955 »