Я гуляла парком, притулилася до берези — і відчула, ніби мене обійняли. Сльози самі покотилися. Це було так щиро, що я зрозуміла: дерево мене почуло».
І знаєте що? Це не вигадка. Такі історії трапляються частіше, ніж ми думаємо.
Дуб — сила і захист
Дуб — це справжній гігант. Він має чоловічу енергію, сильну, впевнену. Він підходить тим, хто шукає опори в житті. Його енергія допомагає будувати кар’єру, вистояти у важкі часи, тримати удар долі.
Є особливість: якщо ви «подружитеся» з дубом, він буде підтримувати навіть на відстані. Люди кажуть, що після зустрічі з дубом відчувають його силу навіть у місті, серед бетону й шуму. Це дерево-охоронець.
Береза — м’якість і любов
Береза — дерево-жінка, материнське й ніжне. Її енергія тепла й лагідна. Коли обіймаєш березу, ніби знову потрапляєш у дитинство — де безпечно, де мама поруч, де не треба нічого доводити.
Береза добре підходить тим, кому бракує турботи. Дітям, жінкам, людям у стані втоми й розгубленості. Вона ніби шепоче: «Ти не сам. Ти люблений».
Верба — сувора мудрість
Верба — теж жіноче дерево, але її сила зовсім інша. Вона не буде втішати ніжно, як береза. Вона навчить вистояти, коли болить.
Розлука, хвороба, сімейні сварки, втрати — саме тоді верба допомагає зібрати сили. Але вона дуже чутлива. Якщо ви приходите з нещирими думками, з обманом чи агресією — верба може «відповісти». Вона не терпить фальші.
Горобина — чистильник
Горобина має потужну силу очищення. Вона знімає важкі прив’язки, відганяє некроенергії, розганяє темні впливи. Це дерево-вартовий.
Але з нею треба бути обережним: горобину не обіймають. Найкраще стати спиною до стовбура й дати їй кілька хвилин попрацювати. Першого дня не більше 5 хвилин! Інакше може стати важко — і це нормально: дерево забирає негатив, який ми носимо роками.
Дерева-вампіри — допомагають, але виснажують
Є дерева, які забирають біль і тривогу. Це осика, вільха, ялина, тополя, каштан. Вони працюють інакше: приймають у себе наш біль, але якщо затриматися довше, почнуть тягнути вже й нашу життєву силу.
Осика — знімає головний біль.
Вільха — витягує сімейні конфлікти.
Каштан — прибирає агресію й злобу.
Тополя — забирає душевний біль і гіркоту.
Секрет у тому, щоб вчасно зупинитися. Відчули, що стало легше? Подякуйте й одразу відійдіть. Інакше ці дерева можуть забрати більше, ніж потрібно.
Чому це працює?
Навесні дерева особливо сильні. Соки йдуть угору, в кожній гілочці — життя. Якщо подивитися тонким зором, можна побачити, як із верхівок б’ють фонтани світла, різнокольорові, мов веселка. Це стихії: земля, вода, вогонь, повітря й ефір.
А ми? Ми теж частина цієї системи. Навіть коли просто гуляємо лісом, наш організм підлаштовується під ритм природи. Ми розслабляємося й навіть не розуміємо чому. Це працює наша давня пам’ять.
Як практикувати?
Прийдіть до дерева, яке вас «покликало».
Подякуйте й попросіть дозволу.
Обійміть його або станьте спиною.
Закрийте очі й відчуйте. Нехай енергія пройде крізь вас.
Це схоже на розмову без слів. І дерево завжди відповідає щирим.
А тепер цікаво
Ви колись відчували, що дерево «живе» і говорить із вами?
Яке дерево для вас особливе — дуб, береза, верба, горобина, чи, може, інше?