Автор Тема: Спілкуємось українською!  (Прочитано 157011 раз)

Taras_777

• ВИП
  • Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 8423
  • -> Вас поблагодарили: 28991
  • Респект: +1116/-0
  • Все Буде УКРАІНА
Спілкуємось українською!
« Ответ #1425 : 09 Май 2026, 23:07:23 »
" Когда нет мира  -  плохо  всем. Дайте миру шанс"  Джон Леннон.

Taras_777

• ВИП
  • Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 8423
  • -> Вас поблагодарили: 28991
  • Респект: +1116/-0
  • Все Буде УКРАІНА
Спілкуємось українською!
« Ответ #1426 : 10 Май 2026, 14:55:01 »

У 2016 році ця родина стала символом справжнього дива для всієї України.
38-річна одеситка Оксана Кобелецька прийшла на звичайне УЗД, думаючи, що чекає другу дитину. Але лікар раптом почала рахувати:
— Два… три… чотири… п’ять…
Так в Україні з’явилася унікальна природна п’ятірня — без ЕКЗ та штучного запліднення. Три хлопчики й дві дівчинки: Влад, Денис, Саша, Даша та Давид.
Фото щасливих батьків із п’ятьма немовлятами облетіли всю країну. Люди захоплювалися, допомагали, вітали родину. Здавалося, попереду — велике щасливе життя.
Але через кілька місяців усе змінилося.
Коли дітям ще не було й року, чоловік Оксани зібрав речі та пішов із сім’ї. За словами самої Оксани, вона повернулася додому після лікаря з одним із синів — а чоловіка вже не було. Відтоді він майже не бачив дітей.
Мама залишилася сама з шістьма дітьми.
Шістьма.
Безсонні ночі. Постійні хвороби. Лікування. Реабілітації. Садочки. Гори прання. Вічна втома. І страх — як дати дітям усе необхідне.
Коли п’ятірня захворіла на бронхіт і пневмонію, Оксана сама носила дітей і речі лікарнями, бо батько навіть не приїхав забирати їх після лікування.
Але вона не здалася.
Поруч залишилася її мама — бабуся дітей, яка фактично присвятила життя онукам. Разом вони витягнули цю родину.
Сьогодні п’ятірні вже майже 9 років.
Діти ростуть активними, усміхненими й дуже дружними. А Оксана стала символом жіночої сили для тисяч українців. Вона веде блог, працює, займається дітьми та продовжує показувати реальне життя без прикрас.
Ця історія не про “бідну маму”.
Вона про жінку, яка могла зламатися — але обрала боротися.
Бо справжня сила не завжди гучна.
Іноді вона виглядає як мама, яка одночасно зав’язує шнурки шістьом дітям, варить сніданок, витирає сльози й продовжує усміхатися.
Іноді герої живуть не в кіно.
А в Одесі. ❤️

Одного разу під важким валуном опинилася затиснута гадюка. Вона звивалася, шипіла і благала про порятунок. Жінка, що проходила повз, побачила її муки і, не вагаючись, відкотила камінь.
Але щойно опинившись на волі, змія холодно подивилася на свою рятівницю і процедила:
— Я присяглася кусати кожного, хто простягне мені руку допомоги.
Жінка завмерла від подиву:
— Але ж я зберегла тобі життя! Як ти можеш відповідати злом на добро?
— Я все одно вкушу тебе, — безсторонньо відповіла гадюка. — Така моя природа. А природа не змінюється, що б не сталося.
Жінка, зберігаючи спокій, запропонувала:
— Давай пройдемо трохи далі і запитаємо у першого зустрічного звіра, хто з нас правий. Якщо він підтримає тебе — роби, що задумала.
Незабаром їм зустрівся вовк. Вислухавши обидві сторони, він задумливо вимовив:
— Я повірю в це, тільки якщо побачу все на власні очі. Покажіть, як усе було насправді.
Жінка обережно повернула змію під камінь і сказала:
— Ось саме так усе і виглядало.
Вовк кивнув і твердо відрізав:
— Залиш її там. Той, хто зраджує протягнуту руку, не вартий другого шансу. Добрі вчинки не завжди знаходять вдячність. А той, хто живе невдячністю, не виправиться — скільки не старайся.
Мораль очевидна: допомагаючи іншим, пам'ятай — не кожен здатний оцінити твоє добро. І далеко не кожного варто рятувати ціною власної безпеки.
" Когда нет мира  -  плохо  всем. Дайте миру шанс"  Джон Леннон.