Автор Тема: ЭТО ИНТЕРЕСНО!  (Прочитано 266083 раз)

Taras_777

• ВИП
  • Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 6279
  • -> Вас поблагодарили: 24451
  • Респект: +1054/-0
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1785 : 20 Сентябрь 2025, 22:32:32 »
Спойлер   :

« Последнее редактирование: 21 Сентябрь 2025, 11:33:49 от Taras_777 »
" Когда нет мира  -  плохо  всем. Дайте миру шанс"  Джон Леннон.

Taras_777

• ВИП
  • Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1786 : 21 Сентябрь 2025, 12:07:51 »

Будь ласка, не вбивайте мене!
Привіт, я пожежний жук, який зазвичай називають жандармом.
Я не токсичний для людей та тварин.
Я не їм листя та інші рослини та овочі, я їм тільки залишки квітів або мертвих комах.
Ось чому мене часто знайдете в кутах, де вітром здуває пилюку і всі квіти.
Я не люблю інших комах і я маю певний запах. Людина відчуває його тільки якщо знаходиться поряд зі мною в 2 см. Кішки та собаки мене не 'їдять.
Якщо любите шашлик без комарів, дайте пожити поряд. Де я , там не має комарів.
Вибачте, що я завжди наводжу багато друзів і рідних, але ми нічого поганого не робимо.
Хочеш витягти мене зі своєї квартири чи будинку відпочинку, перенеси мене кудись туди, де поруч є купа деревини. Мені там буде добре... але, будь ласка, не вбивайте мене!

Taras_777

• ВИП
  • Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1787 : 21 Сентябрь 2025, 21:26:36 »

133048

• Бывалый
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 2553
  • -> Вас поблагодарили: 1190
  • Респект: +171/-0
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1788 : 22 Сентябрь 2025, 10:52:04 »

Taras_777

• ВИП
  • Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1789 : 22 Сентябрь 2025, 15:18:52 »

🌊🔭 Знайомтесь з глибоководною рибою-телескопом — підводним мисливцем нічного бачення природи!
Захований на глибині понад 2000 метрів під хвилями, цей рідкісний хижак має трубчасті очі, які можуть повертатися як вперед, так і вгору, що дає йому потужну перевагу майже в повній темряві. 👀✨
Її конструкція — це чистий геній виживання: коли здобич пропливає повз, він ковтає її цілком за допомогою свого розширюваного шлунка — втеча неможлива. 🐟⚡
Справжнє диво еволюції, риба-телескоп — один із найзагадковіших мисливців глибокого океану.

Taras_777

• ВИП
  • Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1790 : 22 Сентябрь 2025, 19:55:06 »

🦟 Найменший детектив природи щойно розкрив справу!
Ще у 2008 році фінська поліція розслідувала викрадений автомобіль, коли натрапила на те, що більшість із нас проігнорувала б — мертвого комара на приладовій панелі.
Замість того, щоб змахнути його, у них виникла шалена ідея: що, якби вони перевірили кров усередині? 🔬
Виявляється, останній прийом їжі комара показав збіг ДНК, який привів їх прямо до злодія. Справу закрито. 🚔✅
Урок для злочинців: забудьте про відбитки пальців та камери… навіть комахи можуть свідчити проти вас.

Taras_777

• ВИП
  • Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1791 : 23 Сентябрь 2025, 11:51:25 »

У 1922 році Альберт Ейнштейн зупинився в готелі в Японії.
Коли кур’єр доставив йому посилку, вчений зрозумів, що не має грошей на чайові.
Замість цього він написав кілька слів на двох аркушах паперу й віддав хлопцеві.
З усмішкою додав:
👉 «Якщо тобі пощастить, колись ці нотатки будуть коштувати більше, ніж звичайна порада.»
Минуло майже сто років.
У 2017 році на аукціоні в Єрусалимі одна з цих нотаток була продана за 240 тисяч доларів,
а інша — за неймовірні 1,56 мільйона.
І що ж на ній було написано?
📝 «Тихе і скромне життя приносить більше радості, ніж прагнення до успіху, пов’язане з постійним неспокоєм.»
Іноді найпростіші слова стають найбільш безцінними. ✨

Кіт бачить світ інакше, ніж ми: він сприймає кольори не так яскраво, як людина, розрізняє переважно сині та жовті відтінки, але значно краще орієнтується в темряві. Його зір пристосований не до фарб, а до полювання. І все ж кіт відчуває наш настрій та емоції, іноді навіть краще, ніж люди. Відчуває ті самі емоції, що й ми. Ті самі справжні людські почуття!
Кіт, на відміну від собаки, якщо його вдарити, відвернеться від тебе спиною, бо буде зранений так само, як і ти. Усередині нас є кристал кварцу, а у кота його набагато більше.
Спойлер   :
Кіт бачить тебе наскрізь — від середини до зовні! Немає сенсу намагатися зробити «гарну міну» перед котом чи пестити його, якщо ти роздратований. Якщо ти не любиш кота, він може напасти або повністю тебе ігнорувати. У цьому він навіть гірший за дитину! Якщо кіт когось не любить — отже, ця людина має злий характер.
Коли кіт треться об когось, навіть якщо ця людина не любить котів, це свідчить про її добру вдачу! Іноді кіт може не хотіти бути поруч із тобою, бо ти проходиш через дуже низький енергетичний етап, випромінюєш слабку енергію, і тоді він уникає тебе. Коли він лежить на тобі чи десь удома, він «очищує» енергію простору, якщо вона там негативна.
Коти люблять людей із нестандартним станом — нездорових, нетверезих, дітей та всіх, хто певним чином виходить за межі «нормальності». Люди, які визнають лише собак, зазвичай тяжіють до влади.
Щоб полюбити кота, потрібно бути дуже гнучким і розуміти, що ніхто нікому не належить. Але водночас треба знати: єдина річ, яка тримає кота біля тебе, — це любов.
Кіт може померти від депресії, коли його господар зникає з його життя. Кіт неймовірно інтуїтивний, навіть перевершує інтуїцію людини. Їх палили разом із відьмами під час інквізиції, адже коти завжди були поруч із тими, хто працював із силами природи й цілющими травами.
Кіт дивиться на тебе й природним чином бачить енергії, істот, усе, що ти відчуваєш, що тобі подобається, і який ти є насправді. Пес натомість більш раціональний.
Муркотіння має частоту 25–150 Гц, і є дослідження, що такі вібрації можуть сприяти зниженню стресу, загоєнню кісток і зменшенню болю. Контакт з котом знижує рівень кортизолу (гормону стресу) й підвищує рівень окситоцину («гормону щастя»). Його присутність у домі допомагає зменшити відчуття самотності й тривоги.
Люби котиків і піклуйся про них, бо вони цього варті. Вони відчувають усе, що отримують, і є хранителями та енергетичними цілителями — як своїх господарів, так і довкілля.
« Последнее редактирование: 23 Сентябрь 2025, 11:57:25 от Taras_777 »

Taras_777

• ВИП
  • Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1792 : Сегодня в 21:39:48 »

Iнженер, який упорядкував час
Наприкінці XIX століття шотландський інженер докорінно змінив наше розуміння часу, запропонувавши поділити планету на часові пояси.
До того кожне місто жило за власним сонячним часом, і це працювало… аж поки не з’явилася залізниця.
 Одна лише лінія могла перетинати десятки різних «годин», перетворюючи планування подорожей на справжній хаос.
Його рішення було геніальним: стандартизувати час у 24 часових поясах по 15 градусів довготи кожен, із загальним орієнтиром — Гринвіцьким меридіаном як «нульовим часом».
Сьогодні завдяки цій системі весь світ синхронізується, достатньо лише поглянути на годинник.

Норвежці придумали спосіб робити з пустелі — чорнозем.
Технологія називається Liquid Nanoclay — рідка наноглина. Її розпилюють по піску, і вже за 7 годин суха земля тримає вологу, як родючий ґрунт.
Результати вражають:
- урожайність зростає на 20–50%
- споживання води зменшується майже вдвічі
- ефект тримається до 5 років після одного нанесення
Так у ОАЕ, Єгипті та інших країнах вже вирощують овочі прямо в пустелі.
Так, технологія поки дорога, але виглядає як шанс реально зупинити опустелювання і зробити їжу доступнішою. Наука перетворює фантастику в реальність.