Від виконавчого продюсера Кінга з режисером і виконавчим продюсером Джеком Бендером (Загублені, Гра престолів, ВІД) і виконавчий продюсер і сценарист Бенджамін Кавелл (Виправданий, Стенд), серіал походить від MGM+ Studios. Прем’єра серіалу відбудеться ексклюзивно на MGM+ у Великобританії, Німеччині, Італії, Іспанії, Нідерландах, Бельгії, Бразилії, Мексиці, Чилі, США та Колумбії. Amazon MGM Studios Distribution розповсюджуватиметься на всіх інших міжнародних територіях.
Інститут вважається найкращою прем’єрою на MGM+. У першому сезоні знявся Бен Барнс (Каратель, Західний світ), Мері-Луїза Паркер (Бур'яни, Західне крило), Джо Фрімен і акторський ансамбль, до якого увійшла Сімона Міллер (Запустіть Burbs), Фіонн Лейрд (Під Прапором Неба), Джейсон Діас і Джейн Люк. Кастинг на 2 сезон буде оголошено пізніше.
“Звільніться, але на них полюють, втікачів з Інституту чекають нові небезпеки, і я можу’t зачекай,” прокоментував Король.
“Ми були дуже задоволені реакцією на наш перший сезон, який є свідченням відданості нашого фантастичного акторського складу та знімальної групи. Ми в захваті від того, що Майкл Райт і всі співробітники MGM дозволили нам продовжити потужну та своєчасну історію Стівена. З самого початку цього проекту ми відчули, що буде набагато більше історії, оскільки наші блискучі персонажі продовжують орієнтуватися в небезпеках світу, з яким вони стикаються, - сказали Бендер і Кавелл.
Інститут захоплює глядачів своєю характерною оповіддю та винятковими виступами, які майстерно виводять на екран унікальний голос Стівена Кінга” додано Майкл Райт, керівник MGM+. “Wя дуже радий, що можу продовжити та розширити цю жахливу подорож і зануритися ще глибше в таємниці Інститут у другому сезоні.”