Одного разу Мерилін Монро з її відвертою чарівністю сказала Ейнштейну:
👉 “Уяви, якби ми мали дитину — вона б успадкувала мою красу і твій розум.”
На що великий вчений відповів із посмішкою:
👉 “А якщо навпаки — мою красу і твій розум?” 😄
Парадоксально, але пізніше виявилося, що IQ Мерилін Монро становив 165 — на п’ять пунктів вищий, ніж у самого Ейнштейна!
Мерилін (справжнє ім’я — Норма Джин Бейкер, 1926–1962) мала бібліотеку з понад 1000 книжок. Вона читала поезію, філософію, театр, класику. Її душа жила спрагою до знань — так само сильно, як і бажанням просто жити. 🌹
✨ Ось кілька цитат цієї дивовижної жінки, які варто запам’ятати:
1️⃣ Одне з найкращих, що зі мною сталося — це те, що я жінка. І всі жінки мають так відчувати.
2️⃣ Люди казали, що я лесбійка. Я просто посміхалась. Немає “неправильного” кохання, якщо в ньому є любов.
3️⃣ Собаки не кусають. Це роблять люди.
4️⃣ Я не відчуваю себе весною — я відчуваю себе палкою осінню.
5️⃣ Смійся, коли сумно. Плакати занадто легко.
6️⃣ Хочу старіти без підтяжок. Хочу мати мужність залишитися справжньою.
7️⃣ У дитинстві мені не казали, що я гарна. Кожна дитина повинна це чути.
8️⃣ КЕКС-символ — це вже не людина, це “річ”. А я не хочу бути річчю.
9️⃣ Бути КЕКС-символом — важкий тягар, особливо коли ти втомлена і розгублена.
🔟 Краще бути на самоті, ніж нещасною поруч із кимось.
💬 “Недосконалість — це краса, божевілля — це геній. Краще бути смішною, ніж нудною.”
💬 “Розчарування відкривають очі, але закривають серце.”
💬 “Я маленька дівчинка у великому світі, яка просто шукає когось, кого можна любити.”
💬 “КЕКС — це частина природи. І я чудово проводжу з нею час.”
💬 “Я ніколи не зраджувала. Інколи просто дозволяла чоловікам обманювати самих себе.”
💬 “Якби я дотримувалась усіх правил, я б нікуди не дійшла.”
💬 “Тримай голову високо, підборіддя — вгору і посміхайся, бо життя — прекрасна річ, і є стільки причин усміхатися.” 🌸
Мерилін Монро — не просто ікона краси. Вона — символ глибини, сили та жіночого розуму, який не боїться бути щирим.