Автор Тема: ЭТО ИНТЕРЕСНО!  (Прочитано 216001 раз)

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 4766
  • -> Вас поблагодарили: 18805
  • Респект: +926/-0
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1620 : 21 Ноябрь 2024, 10:56:13 »
Населення Землі становить більше 8 мільярдів людей. Для більшості людей це велика цифра, от і все.

Однак, якщо ви порахуєте 8 мільярда людей у світі за 100% людей, ці відсотки стануть зрозумілішими.
Спойлер   :
З 100% осіб
11% перебувають у Європі
5% перебувають у Північній Америці
9% - у Південній Америці
15% – в Африці
60% перебувають у Азії
49% живуть у селах
51% - у містах
12% говорять китайською
5% іспанською
5% англійською
3% говорять арабською
3% на хінді
3% бенгальською
3% по-португальськи
2% російською
2% японською
62% своєю мовою.
77% мають житло
23% нема де жити.
21% людей переїдають
63% може з'їсти скільки хоче
15% людей недоїдають
Добова вартість життя 48% осіб становить менше ніж 2 доларів США.
87% людей мають чисту питну воду
13% або не мають чистої питної води або мають доступ до забрудненого джерела води.
У 75% є мобільні телефони
У 25% немає.
30% мають доступ до Інтернету
70% не мають умов для виходу до Інтернету.
7% здобули вищу освіту
93% людини не навчалися у коледжі чи ВНЗ.
83% вміють читати
17% людей неписьменні.
33% - християни
22% - мусульмани
14% - індуси
7% - буддисти
12% - інші релігії
12% немає релігійних переконань.
26% живуть менше 14 років
66% померли віком від 15 до 64 років.
8% осіб віком від 65 років.
Якщо у вас є житло, ви їсте повноцінну їжу та п'єте чисту воду, є мобільний телефон,
можете подорожувати по Інтернету і закінчили коледж або ВНЗ, Ви знаходитесь в крихітній привілейованій групі.
(У категорії менше 7%)
ЗІ 100% ЛЮДИНА У СВІТІ ТІЛЬКИ 8% МОЖУТЬ ДОЖИТИ ДО 65 РОКІВ.
Якщо вам більше 65 років, будьте задоволені та вдячні. Бережіть життя, ловіть момент. Ви не покинули цей світ до досягнення віку 65 років, як 92% людей, які пішли до вас. Ви вже є благословенною людиною.
Подбайте про власне здоров'я. Дорожіть кожним моментом, що залишився!!!
✍️ ✅Велике дослідження в США показало, що:*
▪ Найбільш продуктивний вік людини становить від 60 до 70 років;
▪️ 2-а найбільш продуктивна стадія людини – це вік від 70 до 80 років;
▪️ 3-й за продуктивністю етап – 50 та 60 років.
▪️ До цього людина ще не досягла свого піку.
▪️Середній вік лауреатів Нобелівської премії – 62 роки;
▪️Середній вік президентів 100 найбільших компаній світу – 63 роки;
▪Середній вік пасторів 100 найбільших церков США становить 71 рік;
▪️Середній вік тат - 76 років.
▪️ Це підтверджує, що найкращі та найпродуктивніші роки людини припадають на вік від 60 до 80 років.
▪️Це дослідження було опубліковано командою лікарів та психологів у NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE.
▪Вони виявили, що у 60 років ви досягаєте піку свого емоційного та розумового потенціалу, і це триває до 80 років.
▪️ Отже, якщо вам 60, 70 або 80 років, ви знаходитесь на кращому рівні свого життя.
▪️Цей «тур» під назвою «життя» починається набагато пізніше, ніж ви припускали!
"Переваги віку 60 років і старше".
— Я б ніколи не проміняв своїх великих друзів, своє прекрасне життя, мою улюблену сім'ю на менш сиве волосся або плоскіший живіт.
У міру того, як я старів, я став більш доброзичливим і менш критичним до себе.
Я став моїм другом...
Я не звинувачую себе за те, що з'їв зайве печиво, не застелив ліжко або купив щось безглузде, якого я не потребував.
У мене є право на безладдя та екстравагантність.
Я бачив, як багато дорогих друзів залишили цей світ надто рано, перш ніж усвідомили велику свободу старіння.
Хто звинувачуватиме мене, якщо я вирішу читати або грати на своєму комп'ютері до чотирьох і спати до полудня?
Хто зробить мене щасливішим, якщо я буду в ліжку чи перед телевізором стільки, скільки захочу?
Я танцюватиму під ці чудові хіти 70-х і 80-х, і в той же час мені захочеться плакати про втрачене кохання...
Якщо я захочу, я піду по пляжу в шортах, надто натягнутих на в'ялому тілі, і самозабутньо пірну в хвилі, незважаючи на осудливі погляди інших.
Вони теж старіють.
Я знаю, що іноді щось забуваю, але є деякі речі в житті, про які просто слід забувати!
Я пам'ятаю важливі речі. Звісно, з роками моє серце розбивалося багато разів. Але розбиті серця дають нам сили, розуміння та співчуття.
Серце, яке ніколи не страждало, бездоганне та безплідне і ніколи не пізнає радості бути недосконалим.
Мені пощастило, що я прожив досить довго, і моє сиве волосся та юнацький сміх назавжди залишилися на моєму обличчі.
Багато хто ніколи не сміявся, багато хто помер, перш ніж їх волосся посріблило.
Коли ви стаєте старшим, вам легше бути позитивним.
Тебе хвилює менше, що про тебе думають інші.
Я більше не сумніваюся у собі.
Я заслужив на право помилятися. Отже, відповідаючи на ваше запитання, чи подобається мені бути старим, я відповім:
— Мені подобається людина, якою я став.
Я не житиму вічно, але поки я все ще тут, я не витрачатиму час на те, щоб жалкувати про те, що могло бути, або турбуватися про те, що буде.
І якщо захочу, то щодня буду їсти десерт.
Ти зрозумів⁉️
Нехай наша дружба ніколи не закінчується, адже вона походить від серця!
Поділися цим із людьми старше 60 років. Це піде їм також на користь❗️
" Когда нет мира  -  плохо  всем. Дайте миру шанс"  Джон Леннон.

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1621 : 24 Ноябрь 2024, 13:17:27 »

1. Кава – це ягода.
2. Кавомолку винайшов лондонський коваль у 1665 році.
3. Бетховен, любитель кави, був таким скрупулезним, що завжди перераховував усі 60 зерен кави у кожній чашці, коли готував каву. А Вольтер випивав 50 чашок кави на день.
4. За старих часів у Константинополі перші кав'ярні називалися “qahveh khaneh” (школа мудрості”). Там збиралися художники та літератори.
5. У Греції та Туреччині, за традицією, каву подають насамперед найстаршій.
6. Японія – третій за величиною споживач кави. Там вважається, що кава робить шкіру здоровішою, знижує кількість зморшок, і там приймають ванни з кавовою гущею, настояною з м'якоттю ананаса.
7. Коли ви купуєте парфуми, візьміть із собою трохи кавових зерен. Запах кави освіжить ніс між різними парфумами.
8. У грудні 2001 року Бразилія випустила поштову марку із запахом бразильської кави – запах має тривати від 3 до 5 років.
9. Кавова гуща допомагає в саду – якщо посипати нею землю, слимаки та равлики не будуть їсти рослини.
10. До 10-го століття кава вважалася їжею, а не напоєм. Ефіопські племена змішували кавові зерна з тваринним жиром, скачували їх у кульки та їли під час довгих подорожей.

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
Фотоприколы
« Ответ #1622 : 01 Декабрь 2024, 13:08:18 »
Сложно поверить, но это тортик

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1623 : 10 Декабрь 2024, 14:58:02 »
Цікавинки любите? Ось вам...

У світі налічується 63 моря (?) та 5 океанів. Найчистіше море - море Уедделла, що омиває узбережжя Антарктиди.
Спойлер   :
Найглибше море - Філіппінське, його максимальна глибина складає 10 265 метрів.
А Саргасове море займає найбільшу площу з усіх морів землі (від 6 до 7 млн ​​км2 змінюється від положення течій)
Крім того, Саргасове море - єдине, розташоване посеред океану.
Найменше за площею море – Біле. Найтепліше море - Червоне. У Червоне море не впадає жодної річки.
У морській воді міститься така кількість солі, що якщо її витягти, можна було б покрити нею всю сушу, причому багатометровим у товщину шаром.
Найхолодніше море у світі – Східно-Сибірське.
Саме мілке море - Азовське, його глибина ніде не перевищує тринадцяти з половиною метрів.
З усіх морів Середземне омиває найбільше держав.
Блакитний кит - найбільша жива істота на землі, його серце порівняно розмірами з автомобілем.
Життя вперше зародилося саме у морі. Морський лід, якщо його розтопити, можна пити, він буде лише трохи солонуватим.
Моря та океани покривають 71 відсоток поверхні планети та містять 99 відсотків її водних запасів.
Найдовша гірська гряда на Землі розташована під водою. Це Середньоокеанський кряж довжиною понад 50 тисяч кілометрів, він опоясує всю планету.
У морській воді міститься близько 20 мільйонів тонн розчиненого в ній золота.
Середня температура вод світового океану – +3,5 Цельсія.
75 відсотків найбільших міст Землі знаходяться на узбережжі. 80 відсотків населення планети мешкає на відстані не більше ста кілометрів від берега моря чи океану. Колись територія, нині зайнята Середземним морем, була сушею, але потім через підвищення рівня світового океану води Атлантичного океану ринули сюди через Гібралтарську протоку.
Найбільші постійно існуючі вири - Сцілла і Харібда, а також Мальстрем.
Північне море та Балтійське не змішуються через різну щільність води в них.
Поверхня Марса вивчена краще, ніж океанське дно Землі.
Під Азією існує величезний підземний океан.
На морському дні теж течуть річки. Вони складаються з пластової води і не поєднуються з морськими водами.

astraA4

• Модератор
  • Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 8151
  • -> Вас поблагодарили: 8380
  • Респект: +1004/-0
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1624 : 11 Декабрь 2024, 19:06:30 »
Австралийская семья говорит «нет» миллионам, чтобы сохранить дом мечты, и оказывается зажатой густонаселенным жильем

Оригинальный садовый участок площадью 5 акров в Западном Сиднее принадлежит семье, которая отказывается продавать его застройщикам, хотя им предлагали до 50 миллионов долларов.
Семья не заинтересована в продаже своей земли.

Mika

• Модератор
  • Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 17144
  • -> Вас поблагодарили: 28307
  • Респект: +3794/-0
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1625 : 15 Декабрь 2024, 18:39:15 »
Самое дорогое лекарство в мире

Препарат, получивший название Zynteglo, стал самым дорогим лекарством в мире: один укол стоит $2,8 млн.
Бета-талассемия — наследственное заболевание, при котором вследствие мутации в крови содержится недостаточное количество гемоглобина и эритроцитов.
"Вы никогда не достигнете своей цели, если каждый раз будете останавливаться, чтобы бросить палку в лающую на вас собаку"

sogaz

• Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 10057
  • -> Вас поблагодарили: 22238
  • Респект: +3582/-0
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1626 : 19 Декабрь 2024, 20:16:01 »
Бог наблюдает за тобой.
Так живи, чтобы ему было интересно.

133048

• Бывалый
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 1889
  • -> Вас поблагодарили: 699
  • Респект: +96/-0
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1627 : 24 Декабрь 2024, 10:34:34 »

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1628 : 24 Декабрь 2024, 23:37:23 »
"Є речі, про які не варто говорити навіть пошепки": Що в житті варто тримати в таємниці

Ми часто не замислюємося над тим, яку силу має інформація, якою ділимося, та як вона може вплинути на наше життя і стосунки з оточуючими.
"Не бійтеся того, що знають ваші вороги. Бійтеся того, що знають ваші друзі"

Спойлер   :
Таємниця — річ сакральна і вигадана вона недарма. Древні полководці вважали, що знання має тим більшу силу, чим менше про нього знає людей, а як тільки воно просочується в маси, одразу слабшає. Але ж ми з вами не полководці, навіщо нам щось тримати в секреті? Річ у тім, що секрет — річ персональна. Якщо ви хочете зберегти щось у секреті — це справа виключно ваших уст, як тільки секрет комусь переказаний, хай із словами "тільки нікому не кажи" справа стоїть за малим — за часом, коли цей секрет буде розкрито третій стороні. Стосунки — складна штука і якщо сьогодні хтось для вас найближча людина і друг, ви не можете гарантувати, що так само буде хоча б через рік.
Що було б, якби Ахіллес по секрету всім розповідав, що його слабке місце — п'ята? Він лише нажив би собі ворогів. Люди, чиї серця не знайшли щастя, заздрять чужому щастю і хочуть зруйнувати його, щоб їм стало легше. Люди, чиє фінансове становище бажає кращого, не добрим поглядом дивляться на тих, у кого все добре. І хоча ми не полководці, наші життя — та ще територія стратегічних і бойових дій.
Гаррі Кінг якось сказав: "Якщо ви не готові давати в борг усім своїм родичам, не кажіть їм і про хорошу зарплату" і "Друг може стати ворогом тоді, коли у нього занадто багато інформації про вас".
Часто інші люди несвідомо намагаються вплинути на наші успіхи і оцінюють нас виходячи з того, що почули: якщо ви хочете зберегти стосунки — не давайте їм спокуситися чим би то не було.
"Розповідь чужих таємниць псує враження насамперед про вас"
Якщо ви хочете, щоб вам перестали довіряти — розповідайте чужі секрети, діліться плітками і тим, що знаєте про інших — люди це оцінять і перестануть ділитися з вами чим би то не було. І мова йде не про те, що оточуючі дізнаються про те, що ви базікаєте про них, а про те, що той, з ким ви ділитеся чужим секретом, зробить висновок, що з вами ні про що серйозне краще не говорити. Тримати секрети при собі складно, будь то свої чи чужі, але якщо вам кортить про щось розповісти — розкажіть свій секрет, але збережіть чужий — це збереже вашу репутацію.
Пліткувати — цікаво, без сумнівів. Але, як кажуть: "У пліткарів сотні знайомих і нуль друзів" — плітки і чужі секрети допоможуть налагодити уявний зв'язок, іншим людям завжди цікаво дізнатися щось про колег або знайомих, але вони ніколи не стануть вашими друзями — це важливо розуміти.
Не дзвеніть ключами від чужих таємниць, щоб вас не просили вказати на двері, які вони відкривають — як тільки вони відкриються, в дурнях опинитесь тільки ви.
"Думай про те, що кажеш собі більше, ніж про те, що кажеш іншим"
Думати про те, що ми говоримо про себе іншим — правильно. Це не створює непередбачених перешкод у спілкуванні, заздрості і не створює ворогів з друзів. Але є частина нашого життя, про яку ми рідко думаємо — це спілкування з собою. Якщо те, що ми говоримо оточуючим, формує наш образ в головах соціуму, то те, що ми думаємо про себе і як ми себе визначаємо, створює нашу особистість. Якщо людина каже собі, що вона дурна і у неї нічого не виходить — вона знайде цьому підтвердження і буде схилятися до цього шляху. Ви ніколи не думали, чому невиправні егоїсти часто випливають зі складних ситуацій там, де хороші, але не дуже впевнені в собі люди давно б сіли на п'яту точку?
Тому що егоїсти кажуть самі собі про те, що у них все вийде, що вони все зможуть і зрештою знаходять рішення, тому що вірять в себе і їхня психіка націлена на це. Кожного разу, коли ви негативно оцінюєте себе, пам'ятайте, що це обов'язково вплине на ваше життя в майбутньому. Якщо людина каже собі, що вона стара — спочатку вона почне наслідувати старих, а потім дійсно стане старою. Актори, які грають депресивні ролі, будь то залежних від алкоголю або тих, хто пережив трагічні події, часто самі повторюють долю тих персонажів, яких вони грали. Те, що ми думаємо про себе, у що віримо — дуже цінне і важливе, пам'ятайте про це, коли захочете подумати про себе в негативному руслі.
Цінуйте чужі таємниці як свої і кажіть собі лише те, що побажали б найкращому другу.

Дигидон

• Супермодератор
  • Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 17785
  • -> Вас поблагодарили: 30178
  • Респект: +4912/-0
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1629 : 26 Декабрь 2024, 20:05:02 »

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1630 : 28 Декабрь 2024, 14:34:27 »
Людей у ​​віці 70-80-90 років опитали, про що вони найбільше шкодують в кінці життя.

І ці 4 речі вже багато років залишаються незмінними:

На першому місці: жаль з приводу того, що велика частина життя була віддана ненависній роботі.
На другому місці: що так мало часу було приділено близьким і коханим людям.
На третьому місці: жаль з приводу того, що так по-варварськи ставилися до свого тіла: неправильно харчувалися і не займалися профілактикою хвороб.
І четверте: гіркота від того, що так і не встигли подивитися світ.
Ніхто не шкодує про те, що у нього було недостатньо машин, дорогої техніки і смартфонів. Ніхто не шкодує, що провів мало часу в нічних клубах або порожній балаканині.
Всі шкодують лише про одне: що не вистачило сміливості жити так, як їм хотілося...

astraA4

• Модератор
  • Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 8151
  • -> Вас поблагодарили: 8380
  • Респект: +1004/-0
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1631 : 30 Декабрь 2024, 19:56:27 »

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1632 : 01 Январь 2025, 00:48:34 »
Це головні зміни в смартфонах 2025 року!

Це буде помітно в кількох сферах, особливо в смартфонах у 2025 році. Але врешті-решт, чого ми можемо очікувати від цих пристроїв, які завжди і всюди в наших кишенях?
Спойлер   :
Набагато кращий час автономної роботи
Одним із найпомітніших покращень, яких можна очікувати від смартфонів наступного покоління, є набагато кращий час автономної роботи, принаймні теоретично, і на це є кілька причин. Можливо, найбільшою причиною є широке впровадження кремнієвих акумуляторів, які пропонують більшу ємність при тому ж фізичному розмірі, ніж літієві батареї. Кожен, від HONOR і Xiaomi до OPPO і OnePlus, робить крок вперед у цьому напрямку.

Ще одна причина очікувати кращого терміну служби батареї в 2025 році полягає в тому, що два флагманські процесори телефонів Android, Snapdragon 8 Elite і MediaTek Dimensity 9400, створені за 3-нм техпроцесом TSMC. Це обіцяє значне підвищення ефективності в порівнянні з попередніми 4-нанонометровими процесами, які використовувалися для високоякісних мікросхем.
Величезний стрибок продуктивності
Ще одним із головних покращень для наступного покоління смартфонів Android є продуктивність. Це залишається дуже важливим моментом для користувачів. Зрештою, ми всі завжди хочемо більшої швидкості.
Більш тонкі телефони
Протягом десятиліття виробники смартфонів завжди намагалися випустити найтонший смартфон. Тепер схоже, що це може повторитися у 2025 році.

Ефективні вбудовані в екран датчики відбитків пальців
Перші екранні датчики відбитків пальців були досить поганими, мали низьку швидкість зчитування та часто вимагали кількох спроб. Але за ці роки технологія досягла великих успіхів, і ми навіть бачили, як деякі виробники флагманських телефонів перейшли від оптичних датчиків відбитків пальців до швидших і надійніших ультразвукових рішень. Ці сканери навіть дозволяють розблокувати мобільний телефон мокрими пальцями.
Справді водостійкі телефони
Хоча водостійкість, звичайно, не є чимось новим, найновіші стільникові телефони високого класу мають практично всі рейтинги IP68 і навіть IP69.
Рейтинг IP69 не зовсім практичний для переважної більшості користувачів. Зрештою, як часто ви користуєтеся мийкою високого тиску? Але цікаво бачити, що це обладнання стає все більш захищеним.

Готові до всіх змін, які відбудуться на смартфонах у 2025 році?

nike v

• Супермодератор
  • Аксакал
  • Спасибо
  • -> Вы поблагодарили: 3369
  • -> Вас поблагодарили: 9664
  • Респект: +840/-0
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1633 : 03 Январь 2025, 18:03:59 »
Чудеса природы, которые действительно существуют. Самые красивые места Земли!
Спойлер   :
Скрытый текстСкрытый текст (вы должны войти под своим логином или зарегистрироваться ).
У вас нет прав чтобы видеть скрытый текст, содержащейся здесь.

Taras_777

• Аксакал
  • Спасибо
  • Все Буде УКРАІНА
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #1634 : 04 Январь 2025, 11:16:01 »

Ця рідкісна орхідея під назвою «Квітка Святого Духа» цвіте тільки один раз в рік. Перед цвітінням вона виглядає так, як ніби люди моляться, а коли зацвітає, то перетворюється в летючого голуба