DreamosatX Signal 2.0 – Wydanie PL ( Spolszcznie )
Autor spolszczenia: Paweł Pawełek
Przygotowałem autorskie spolszczenie do zaawansowanej wtyczki DreamosatX Signal v2.0.
To nie był zwykły przekład plików językowych – wtyczka nie posiadała standardowego systemu locale, więc musiałem "wejść" głębiej w jej strukturę.🛠️ Co dokładnie zrobiłem?Praca nad tą wersją wymagała ingerencji bezpośrednio w kod źródłowy:
Rozpakowanie i dekompilacja: Rozbiłem paczkę .ipk i zdekompilowałem zaszyte pliki Pythona.
Edycja kodu: Podmieniłem większość komunikatów i etykiet interfejsu na język polski bezpośrednio w skryptach.
Zakres prac: Spolszczyłem główny interfejs, ekrany AI, listę transponderów, sterowanie silnikiem oraz komunikaty eksportu.
Uwagi techniczne: Ze względu na metodę edycji, niektóre głębokie logi techniczne lub komunikaty debugowania mogą nadal wyświetlać się po angielsku lub turecku, ale nie wpływa to na komfort codziennej obsługi.
Nowa paczka: Złożyłem wszystko w gotowy, czysty plik instalacyjny .ipk.
📡 Dlaczego warto zainstalować DreamosatX Signal v2.0?To potężne narzędzie dla profesjonalistów i entuzjastów DX (posiadaczy obrotnic):
Precyzyjne pomiary: Monitoruj SNR, AGC oraz krytyczny dla stabilności obrazu BER w czasie rzeczywistym.
Pełna kontrola obrotnicy: Zaawansowane wsparcie dla DiSEqC 1.2 oraz USALS. Przesuwaj antenę i zapisuj pozycje z milimetrową dokładnością.
Analiza transponderów: Szybka diagnoza aktywnych częstotliwości i eliminacja "dziur" w zasięgu.
Szybka diagnoza: Moduł analizy interpretuje dane za Ciebie, skracając czas ustawiania anteny do minimum.
💻 Kompatybilność
Wtyczka działa na systemie DreamOS oraz większości obrazów Enigma2 (Dreambox, Vu+, Octagon, Zgemma, Gigablue).