Різдво - це свято любові. Час, який проводиться з тими, хто близький вашому серцю і який повинен бути найважливішим ... Час для них ... Доброго слова, посмішки, а не гіркого обличчя і втоми на обличчі.
Сьогодні ми так багато робимо на Різдво незрозумілого, забуваючи, в чому суть Різдва.
Випадково побачив цю картину, і... вона справила на мене таке глибоке враження, якого вже дуже давно ніщо не справляло .
Таку... САМОТНІСТЬ я собі навіть уявити не міг ! Пронизлива самотність і при цьому... яка фантастична любов ! І як погано залишитися ось так, зовсім одному .
Всі, хто знав твій голос, твої звички, твої жарти . Всі, хто знав чому ти радий, а що тебе засмучує . Всі вже пішли . І тепер ти один . І що залишається, окрім як в найсвітліше свято прийти туди, де улюблені тобою ? На самоті прикрашати маленьку ялинку, на самоті запалити свічки і бути там, з коханою людиною, або хоча б з пам'яттю про неї . І ці маленькі вогники від свічок куди сильніше зігрівають, ніж вогні великого і далекого міста .
Ми всі стали самотніми, борючись за статус, за блага, ми втрачаємо тих, з ким могли б розділити радість, а потім нічого не залишається... Лише тільки ти один і навколо тебе самотній світ . Чи варто воно того ? А може на цій картині мати прийшла на могилу до свого єдиного сина ? Заради нього жила, а тепер... тепер залишається жити просто день за днем, сенсу більше немає .
Самотня людина, в самотньому місті, серед самотніх людей . І лише одна віддушина - могила того, хто був для тебе дорогий .
Як часто ми біжимо по життю, забуваючи про тих, кого любимо по - справжньому, про тих, хто любить нас . А потім ... пізно потім . Залишиться лише згадувати ті моменти, коли міг сказати « люблю тебе », але не сказав . А чому не сказав ? А не було приводу, посоромився, забув...
Ми часто забуваємо своїх старих, ну куди з ними святкувати ? А потім наші діти забудуть про нас . Ця картина справила величезне враження на мене . Я не засмучений, я вдячний ! Мені нагадали про тих, кого я
по - справжньому люблю, про тих, хто мені важливіший за все на світі . Я ж теж часто забуваю сказати « Люблю...».
Попереду новорічні свята . Озирніться Ви побачите безліч самотніх людей . Станьте для них тими, хто їх бачить і чує, хто готовий поділитися настроєм і святковим столом . Це ваші сусіди, батьки, діти, просто люди . Покажіть їм, що є ще живі, які можуть бути разом з ними .
Давайте дарувати тепло один одному ! Творіть добро !
Торін В.